Defensie, lucht – en ruimtevaart


Maximale betrouwbaarheid in component- en draadidentificatie

In de lucht- en ruimtevaartindustrie en defensie draagt betrouwbare identificatie van draden en componenten bij aan de optimale inzet van voertuigen en hun uitrusting. De identificatielabels en tags zijn bestand tegen extreme hitte en koude, alsook tegen veeleisende omgevingen, zonder dat ze daarbij enig prestatieverlies lijden. De topkwaliteit van de identificatielabels en tags van Brady helpt de onderhoudstijd tot een minimum te beperken.

In de jaren 40 verrichtte Brady pionierswerk op het vlak van voorbedrukte draadmarkeringen voor vliegtuigen. Sindsdien heeft Brady zijn kennis en expertise verder uitgebreid via ervaringen in de praktijk en nauwe contacten met de belangrijkste bedrijven in de industrie. Daarom voldoen de labels van Brady aan de meest erkende en geavanceerde industrienormen. Brady gebruikt zijn expertise om permanente oplossingen te vinden voor uw uitdagingen op het vlak van component- en draadidentificatie, zodat u zich volledig kunt toespitsen op andere uitdagingen.

Brady is toegewijd aan de identificatienoden van de lucht- en ruimtevaartindustrie en defensie. Onze teams volgen continu de laatste ontwikkelingen om zo altijd de meest complete oplossingen te kunnen aanbieden. Deze oplossingen omvatten gebruiksvriendelijke draagbare labelprinters en benchtopprinters voor grote volumes, ondersteund door gebruiksvriendelijke labelingsoftware. Zo kunt u razendsnel identificatieoplossingen creëren, ongeacht de uitdagingen die de omgeving stelt.

Aerospace Labels

Identificatie van vliegtuigleidingen

De tape voor vloeistofleidingen van Brady is de meest gebruikte vloeistofleidingtape in de lucht- en ruimtevaartindustrie en werd specifiek ontworpen voor de identificatie van leidingen in vliegtuigen.

Deze speciale tape werd ontwikkeld in de laboratoria van Brady en trotseert agressieve hydraulische vloeistoffen zoals Skydrol™. De tape voor vloeistofleidingen van Brady werd specifiek ontworpen voor de identificatie van vliegtuigleidingen.

De onderliggend bedrukte en flexibele tape in transparante polyesterfolie omvat een thermisch geactiveerde kleefstof. Deze kleefstof is uitstekend bestand tegen brandstoffen, oliën en hydraulische vloeistoffen. De tape kan gemakkelijk verwijderd en opnieuw aangebracht worden dankzij het geringe initiële hechtvermogen.

Eigenschappen:
– Kleuren volgens MIL-STD-1247C
– Prestaties van materialen voldoen aan MIL-T-9906C
– De vloeistofleidingstape van Brady kan zowel worden gebruikt met thermische transfert- als dot-matrix printers.

Fluid line tape

Onwrikbaar bij extreme hitte

Labels voor extreme temperaturen zijn bestand tegen temperaturen tot 350 °C en worden gebruikt voor de identificatie van printplaten en elektronische componenten.

Ze worden vooral gebruikt met het oog op traceerbaarheid en kunnen eenvoudig worden bedrukt met barcodes. Om te weerstaan aan extreme hitte zijn deze labels gemaakt van polyimide in plaats van polyester, dat in normale omstandigheden gebruikt wordt.

Brady beschikt over een ruim gamma polyimide labels in verschillende kleuren, allemaal met ESD-eigenschappen, die geschikt zijn voor automatische aanbrenging en gebruikt kunnen worden met diverse printtechnologieën.

high-temp

Gemeten, gewogen en goedgekeurd voor veeleisende toepassingen

Resistant-labels

De resistente labels van Brady zijn ontstaan uit één van de meest uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma’s ter wereld. De labels worden pas op de markt gebracht nadat ze uitvoerig zijn getest met solventen, brandstoffen en chemicaliën, zowel in het laboratorium als op het terrein.

Als klant kunt u het materiaal selecteren dat u nodig heeft en het bedrukken met het gepaste printlint om labels te garanderen die bestand zijn tegen alle soorten solventen.

– Gemetalliseerde polyester labels
– Witte polyester labels
– EPREP – Labels ter vervanging van gegraveerde plaatjes
– PermaShield-labels
– Labelprinters en software


De lichtste identificatieoplossing voor intensief gebruik

RFID-labels bieden bedrijven in de lucht- en ruimtevaartindustrie de perfecte oplossing voor een volledig gegevensbeheer en complete traceerbaarheid van objecten en componenten in vliegtuigen gedurende de gehele levenscyclus. In combinatie met een kwalitatief printsysteem en softwareopties die aan de ATA Spec 2000-norm beantwoorden, zijn de RFID-labels de ultieme tool om de traceerbaarheid van objecten en componenten in vliegtuigen te vereenvoudigen en te automatiseren..

Brady’s RFID-oplossingen helpen u om te komen tot:

– een geoptimaliseerd voorraadbeheer
– Real-time zichtbaarheid van de productie
– een verbeterde integriteit van de toeleveringsketen
– hogere productiviteit
– lagere materiaalkosten

De ultralichte en flexibele B-1000 RFID Alloy-labels zorgen voor een degelijk, praktisch en betrouwbaar gegevensbeheer en zichtbaarheid van de onderhoudshistoriek voor zowel metalen als niet-metalen componenten. De tegenhanger, het B-1100 RFID Air-label, is een flexibele en ultralichte oplossing met extra leesbereik voor niet-metalen objecten in vliegtuigen.

rfid alloy label rfid air label 
RFID Alloy-labelRFID Air-label
– Ideaal voor de tracering van vliegtuigcomponenten op metalen en niet-metalen oppervlakken
– ATA Spec 2000 en SAE AS5678-gecertificeerd
– Ter plaatse printen en programmeren in 15 seconden
– Zelfklevend
– Leesbereik tot 2 meter
– Ideaal voor niet-metalen voorwerpen zoals reddingsvesten, zuurstofmaskers, veiligheidsuitrustingen en andere
– ATA Spec 2000 en SAE AS5678-gecertificeerd
– Ter plaatse printen en programmeren in 15 seconden
– Ultradun: 0,23 mm
– Zelfklevend
– Leesbereik tot 8 meter

De RFID-labels kunnen in overeenstemming met de specificaties van de klant worden geleverd, of als onderdeel van Brady’s SmartID-oplossing die een uitgebreid systeem omvat voor het ter plaatse printen van labels en het coderen en beheren van vliegtuigcomponenten.


Met recht en reden de meest gebruikte markeringen

Brady biedt een volledig gamma oplossingen voor draad- en kabelmarkering aan. De zelflaminerende labels van Brady zijn de meest gevraagde oplossing voor draadidentificatie in de ICT- en telecomindustrie. Ze worden vooral gebruikt voor de identificatie van koperkabels, de typische CAT6- of CAT7-oplossingen.

Brady biedt specifieke labels die bij verwijdering geen enkele schade veroorzaken aan de betrokken glasvezelkabel. Daarenboven komen de labels voor glasvezelkabels slechts minimaal in contact met de eigenlijke glasvezel, waardoor u nooit hoeft te vrezen voor enige storing in de data-overdracht.

Zelflaminerende labels beschermen de geprinte tekst via een water- en UV-bestendig overlaminaat, wat ze geschikt maakt voor zowel buitengebruik als gebruik onder de grond.

Onze krimpkousen kunnen na aanbrenging nog verplaatst worden en werken na opwarming ook isolerend. Het tagaanbod van Brady omvat heel wat opties, zoals overlaminaten en het vermogen om jarenlang te blijven kleven in extreme omstandigheden. Paneelbouwers kiezen bij voorkeur voor DuraSleeves. Dankzij deze oplossing kunnen uw kabels zowel vóór als na aansluiting geïdentificeerd worden.

– Wikkellabels
– Krimpkousen voor draad- en kabelmarkeringen
– Draad- en kabeltags
– DuraSleeve-inserts en -dragers
– Labelprinters en software

wirecablelabelling

Normen, vereisten en specificaties

Brady streeft er voortdurend naar om te voldoen aan de meest recente en geavanceerde industrienormen.

Contacteer ons voor de volledige lijst met normen of stuur ons uw specifieke vereisten. Wij staan altijd klaar om uw vereisten toe te voegen aan ons uitgebreide laboratoriumtestplan. Brady biedt specifieke identificatieproducten die voldoen aan:

 • MIL-STD-202G (MIL-STD) Military standard – USA)
 • Fysische eigenschappen (bijv. methode 215K – solventbestendigheid)
 • Milieutest
 • Elektrische eigenschappen
 • G: meest recente versie
 • MIL-STD-1247C
 • MIL-T-9906C
 • SAE-AS-81531 (Society of Automotive Engineers)
 • SAE-AMS-DTL-23053/5 klasse 1 (Aviation Maintenance Spec.– Vuurvast).
 • ASTM E162 – American Society for Testing and Materials.
 • Standaard testmethode voor oppervlakte-ontvlambaarheid van materialen met een stralingswarmtebron.
 • ASTM E662
 • Standaard testmethode voor optische densiteit van rook gegenereerd door vaste materialen.
 • Boeing BSS 7239
 • Bombardier SMP 800-C
 • RoHS-conform – Restriction of Hazardous Substances (beperking van gevaarlijke stoffen).
 • Lood, kwikzilver, chroom, cadmium, broomhoudende vlamvertragers.
 • UL erkend 
 • UL696 (Underwriters Laboratories): markering en labeling is goedgekeurd volgens deze Amerikaanse testmethode.
 • CSA-aanvaard (Canadian Standard Association): markering en printen is goedgekeurd volgens deze Canadese testmethode.
 • DIN VDE 0472 deel 815 vereisten: methode voor het bepalen van het halogeengehalte.