Maritiem, Chemical, Oil and Gas


Het markeren van pijpleidingen op schepen en offshore is fundamenteel om de veiligheid aan boord te verbeteren. Ongevallen, verwondingen en schade aan machines en gereedschap kunnen veroorzaakt worden doordat mensen niet voldoende geïnformeerd zijn over de vloeistof of gas die door een leiding stroomt.

Gevaarlijke apparatuur, bedrijfskritische processen en apparatuurintensieve activiteiten zijn slechts enkele van de uitdagingen en veiligheidsrisico’s waarmee de petrochemische industrie vandaag de dag geconfronteerd wordt. Of u nu deel uitmaakt van een bedrijf in de chemische industrie, een petroleumraffinaderij, booreiland of tankterminal, het is essentieel ervoor te zorgen dat de werkomgeving te allen tijde veilig, conform en visueel leerzaam is.

Brady is een internationale partner waarop u kunt vertrouwen voor veiligheids- en identificatieproducten, -diensten en ondersteuning. We helpen u initiatieven op vlak van procesveiligheid en operational excellence te stimuleren en ondersteunen, zodat u op een veilige en milieuvriendelijke manier kwalitatieve producten kunt produceren tegen een competitieve prijs.

Als leverancier van totaaloplossingen hebben we alles wat u nodig heeft voor de visuele betrouwbaarheid van uw apparatuur, gevarencommunicatie (ISO 7010 en CLP/GHS), veiligheid van onderhoud, elektrische veiligheid, preventie van uitglijden, struikelen en vallen en andere belangrijke veiligheidskwesties. Ons productassortiment omvat naast veiligheidspictogrammen en labelingsystemen ook leidingmerkers, absorptiemiddelen, lockout/tagout, status markerings producten en identificatie producten voor lean manufacturing.

Technici in bedrijven moeten vaak hun weg zoeken in een wirwar van leidingen en instrumenten, en kunnen enkel vertrouwen op hun opleiding en ervaring om te weten waar ze moeten zijn. Om de steeds evoluerende chemische, olie- en gasbedrijven (COG) overzichtelijker te maken, biedt Brady duurzame signalisatieoplossingen aan voor een efficiëntere turnaround.


Talloze toepassingen

De duurzame signalisatie van Brady kan technici in chemische, olie- en gasbedrijven op verschillende manieren ondersteunen:

 • Markering van meetinstrumenten
 • Identificatie van smeerpunten
 • Leidingmarkering
 • Lockout/Tagout
 • Markering van vloeistofniveaus
 • Checklists en procedures
 • Conditiemonitoring
 • Identificatie van de positie van kranen, hendels en schakelaars
 • Identificatie van vervangonderdelen
 • Identificatie van apparatuur en componenten

Ter plaatse printen

De duurzame pictogrammen van Brady zijn bestand tegen uv-licht, weersomstandigheden, extreme temperaturen en chemicaliën. Ze kunnen ter plaatse worden bedrukt met behulp van een Brady-printer en vooraf gedefinieerde sjablonen.

 • BradyPrinter i3300-pictogram- en labelprinter:: geschikt voor een groot aantal identificatietoepassingen in de chemische, olie- en gasindustrie. Ideaal bij een turnaround!
 • BBP™85-labelprinter: print grote pictogrammen die vereist zijn om operationele vergissingen te voorkomen. Bijzonder geschikt voor programma’s ter verbetering van de operationele efficiëntie!
Gauge-marking

Signalisatie en leidingmerkers voor scheepvaart en offshore.

Dagelijks doen zich incidenten voor op ferry’s, olietankers, in luchthavens of op boorplatformen. Noodgevallen zijn niet te voorzien, een snelle en efficiënte evacuatie is dan ook van essentieel belang voor zowel het personeel als de bezoekers. Daartoe is een duidelijke en makkelijk aanpasbare veiligheidssignalisatie noodzakelijk.
Nite Glo™ en Xtra Glo™ zijn doeltreffende producten die werden ontworpen om in de moeilijkste omstandigheden zo efficiënt mogelijk noodaanduidingen te kunnen geven.
Dit gamma lichtgevende pictogrammen is ontworpen is zelfklevend gelamineerd polyester (soepel materiaal) en in hard polypropyleen van de beste kwaliteit. De producten kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.
De fotoluminescente borden zijn onderhoudsvriendelijk, genereren geen onderhoudskosten en hebben een onbeperkte levensduur.