Nieuws en downloads

Underside Printed Clear View-label

ONE STEP PROTECT

● Uiterst goed beschermde labelbedrukking voor optimale identificatiebetrouwbaarheid in uitdagendeomgevingen

● Labelbedrukking wordt beschermd door zowel het labelsubstraat als de toplaag en wordt aande achterkant aangebracht

● Compatibele printers hebben een ‘spiegelprintfunctie’ om gemakkelijk te printen


B711 / B712 Productmemo

Intelligente Productie Interconnectiviteit

Intelligente productieoplossingen

Verhoog de efficiëntie door de gegevensuitwisseling te optimaliseren en realtime bruikbare inzichten te verstrekken

Zoals bijna alles tegenwoordig ondergaan ook de productieprocessen een ingrijpende verandering. De industriële revolutie bracht ons elektriciteit en assemblagelijnen. De automatiseringsrevolutie bracht ons meer geavanceerde elektronica en computersystemen. De nieuwe intelligente revolutie laat moderne fabrikanten kennismaken met het volgende niveau van technologische implementatie. Het begint met verbonden systemen, IoT-toepassingen, cloud computing en verbeterde communicatienetwerken. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Het concept is eenvoudig. Door moderne identificatiemethoden toe te passen – zoals geavanceerde barcode- en labelingtechnologieën, RFID, machineconnectiviteit en integratie van bedrijfssystemen – krijgen organisaties meer inzicht in hun activiteiten dan tot voor kort mogelijk was.

De zichtbaarheid die u nodig heeft om uw bedrijfsvoering drastisch te veranderen:

 • Informatie in real time– u weet wat er gebeurt, wanneer het gebeurt en waarom
 • Operationele flexibiliteit– snel aanpassen aan veranderende productiebehoeften
 • Naadloze productiviteit– activa en voorraden holistisch beheren en opschalen op aanvraag
 • Gepersonaliseerde oplossingen– gegevensuitwisseling en workflows gemakkelijk personaliseren

Bouw uw Smart Factory met een betrouwbare productiepartner die met u meegroeit

Al meer dan 100 jaar werkt Brady nauw samen met zijn klanten om hoogwaardige identificatieoplossingen te leveren, moeilijke productie-uitdagingen op te lossen en toekomstgericht te ontwerpen. Wij zijn een wereldwijde fabrikant van identificatiehardware, -materialen, -software en -oplossingen. We verenigen al deze componenten in een ecosysteem dat speciaal ontworpen is om de volgende generatie van digitale identificatieoplossingen te leveren. Door deze componenten zo te ontwerpen en te ontwikkelen dat ze vanaf het begin geïntegreerd kunnen worden, bieden wij onze klanten hoogwaardige identificatieoplossingen wanneer prestaties belangrijk zijn. We bespreken graag met u hoe een intelligentere productieomgeving er voor u kan uitzien

Productieflexibiliteit

Met flexibele productiesystemen kunt u moeiteloos van workflow veranderen

Vergroot uw vermogen om proactief te zijn met de variabelen waarmee u bij uw dagelijkse werkzaamheden rekening moet houden. En koppel uw productiecomponenten aan elkaar om aan de eisen van de klant te voldoen, potentiële storingspunten te elimineren en de productiviteit van het productiesysteem te verhogen of aan te passen zonder buitensporige kosten en middelen.

Veel bedrijven worden geconfronteerd met uitdagingen bij het traceren van onderdelen in hun bedrijf of van de ene site naar de andere, wat leidt tot hogere kosten, hogere arbeidslonen en onnauwkeurigheden onderweg. Een gebrek aan zichtbaarheid op voorraden, storingspunten, enz. leidt tot producttekorten en gemiste productiecycli. Dankzij de connectiviteit, automatisering, snelle informatie-uitwisseling en analyses van Industrie 4.0 kan een nieuwe dimensie van flexibiliteit worden bereikt, en kunnen nieuwe benaderingen voor de planning en controle van productiesystemen worden ontworpen.

De effecten van een Smart Factory op de productie:

 • Verbeterde productiviteit– verkort de productietijd, maak beter gebruik van de assets en maak voorraadbeheer met hogere automatiseringsniveaus mogelijk
 • Verbeterde flexibiliteit– voer de productiestappen voor een groot of klein aantal producten uit
 • Verbeterde kwaliteit– volg de lopende productie in real time en grijp snel in bij fouten via slimme sensoren

Wat productieflexibiliteit voor u kan doen:

Stap over van Excel-spreadsheets en andere handmatige processen naar geautomatiseerde oplossingen om de planning en programmering van de bouw van een product beter te optimaliseren. Bevorder de bedrijfscontinuïteit – zelfs met een minimale bezetting – met geautomatiseerde systemen voor de bewaking van apparatuur en processen. Verkort de cyclustijden en verhoog het rendement, de kwaliteit en energie in alle procesindustrieën waar de procesparameters voortdurend moeten worden bewaakt en geoptimaliseerd. En optimaliseer de operationele apparatuur en de procesparameters om de totale efficiëntie van de apparatuur te verhogen. Met behulp van productieflexibiliteit is dit alles voor u mogelijk.

Flexibiliteit binnen de productie vereist zichtbaarheid op de productievloer. Onze oplossingen bieden deze inzichten doordat ze de gegevens verzamelen  en integreren waarmee u in real time betere productiebeslissingen kunt nemen.

Interconnectiviteit

Interconnectiviteit en gegevensanalyse zijn niet alleen leuk om te hebben – ze kunnen uw activiteiten aanzienlijk veranderen.

Wanneer u de juiste gegevens binnen handbereik heeft, kunt u bedrijfs- en processystemen met elkaar verbinden, informatie over meerdere systemen samenvoegen, en historische trends en geavanceerde gegevensanalyses mogelijk maken.

En als het om de toekomst gaat, weet u dat “goed genoeg” gewoon niet goed genoeg zal zijn. Veel bedrijven gebruiken nog pen en papier om gegevens te verzamelen. Door een bedrijf uit te rusten met geavanceerde hardware, gekoppelde software en analysemogelijkheden, kunnen betere inzichten verkregen worden dan ooit tevoren.

Interconnectiviteit en gegevensanalyse vormen de kern van intelligente productie. Ze zijn van cruciaal belang om verbeteringen en automatisering aan te sturen. Ze zorgen voor real-time zichtbaarheid van de voorraad, werk in uitvoering en productieverloop. Tegelijk sturen ze systemen aan die de werkvloer in real time zichtbaar maken, zodat u een beter inzicht krijgt in uw activiteiten.

De kracht van integratie met Brady

Identificeer kabels met wikkellabels in 5 seconden

Casestudy

Daktronics is een wereldleider in het ontwerpen en produceren van elektronische scoreborden, programmeerbare displaysystemen en grote videodisplays.

Daktronics Ireland verhoogde zijn operationele efficiëntie met een snellere kabelidentificatie. Het bedrijf kan nu een kabel identificeren met een wikkellabel in minder dan 5 seconden.

Uitdaging: Snellere kabelidentificatie

Daktronics Ireland gebruikte voornamelijk krimpkousen om grote hoeveelheden kabels te identificeren die ’s werelds meest bekeken scoreborden en digitale displays operationeel houden.

Krimpkousen zijn een betrouwbare oplossing om kabels te identificerenmaar het kost wel tijd om ze over een kabel te schuiven en thermisch in positie te fixeren. Door het toenemende aantal kabels was Daktronics Ireland actief op zoek naar een efficiëntere manier om kabels te identificeren.

Oplossing: Geautomatiseerd labels printen en aanbrengen

Brady biedt een ROI-calculator aan voor elk van zijn geautomatiseerde kabelidentificatieoplossingen. Bedrijven kunnen kiezen uit de beschikbare automatiseringsoplossingen door hun arbeidskosten, kosten van labelmaterialen en verschillende kabelvolumes in te voeren. Na het bekijken van de resultaten nam Daktronics Ireland contact op met Brady voor meer informatie over de BradyPrinter A6500 Printer-applicator voor wikkellabels.

De BradyPrinter A6500 wordt handmatig geactiveerd en print een label en wikkelt het om een kabel in maximaal 5 seconden. De identificatie van kabels met een diameter van 2 mm tot 16 mm kan worden geautomatiseerd met de BradyPrinter A6500. Gebruikers kunnen labelontwerpen maken en opslaan op de printer-applicator, of Brady Workstation-apps voor labelontwerp gebruiken voor extra functies. De BradyPrinter A6500 kan ook gegevens van de meeste ERP-systemen op een label printen.

Doordat Daktronics de BradyPrinter A6500 gebruikte om kabelidentificatie efficiënter te maken, schakelde het bedrijf ook over van krimpkousen naar wikkellabels. Brady bood begeleiding en ondersteuning bij het kiezen van de meest geschikte labelgroottes voor de kabeltypes die Daktronics gebruikt. Om ervoor te zorgen dat een label goed past, moet de grootte van een wikkellabel worden bepaald op basis van de diameter van de kabel die het identificeert.

Daarnaast stelde Brady het B-427 zelflaminerende wikkellabel uit vinyl in de vereiste groottes voor. Dit label blijft kleven en blijft leesbaar op de kabels die Daktronics gebruikt en in de omstandigheden waaraan ze worden blootgesteld.

Tot slot brachten technische experts van Brady een bezoek aan Daktronics om hun technische teams een eendaagse opleiding te geven over geavanceerde systeemopties, instellingen en optimaal onderhoud.

Wraptor

Resultaten: Minder dan 5 seconden om een kabel te labelen

Daktronics Ireland kan nu veel sneller kabels identificeren met behulp van betrouwbare wikkellabels. De tijd die nodig is om een kabel te identificeren, bedraagt nu slechts maximaal 5 seconden.

Volautomatische labeling van printplaten (Engels)

Casestudie

Challenge

A Printed Circuit Board manufacturer supplies pcb’s to multiple customers. This results in a variety of labels that need to be printed automatically to keep up with delivery requirements.

Label template

The amount of label templates in use could be reduced to 4 different templates. Each final product needed 1 PCB label, 1 package label per box and 1 shipping label. 2 PCB label layouts remain in use.

 • PCB layout A: this label template includes the pcb type and lot number
 • PCB layout B: this label template includes the pcb type and lot number
 • Box labels: this label template includes product name, pcb type and lot number
 • Shipping labels: this label template includes Company (customer) name, street, postal code, country and city

CSV-data dump set up

The manufacturer’s ERP system was able to dump CSV files.

1 CSV-file was set up with all ERP-data needed to print the 3 required labels per product. The customer decided to use column headers.

“PCBTYPE”,”Lotnr”,”PCB_amount”,”street”,”postal code”,”country”,”city”,”Company name”,box-amount”,”product name”

Data Automation set up

The setup uses the option to store the CSV-file in a different folder after it has been processed by Data Automation. In the PCB manufacturer’s set up, Data Automation also monitors this storage folder in another channel so that 1 CSV-file with all necessary information for 3 labels is cascaded down.

4 Data Automation channels were set up, 1 per label template:

 • PCB layout A: if PCB product type 1, the ERP system dumps the data as a CSVfile in this channel’s Watch Folder. The channel is set up to place “PCBTYPE” and “Lotnr” on the first label template. After processing, it dumps the CSV file in the Watch Folder for the Box labels channel.
 • PCB layout B: if PCB product type 2, the ERP system dumps the data as a CSVfile in this channel’s Watch Folder. The channel is set up to place “PCBTYPE” and “Lotnr” on a second label template. After processing, it dumps the CSV file in the Watch Folder for the Box labels channel.
 • Box labels: this Data Automation channel receives CSV-files in its Watch Folder from the Data Automation channels PCB layout A and PCB layout B. It is set up to place “product name”, “PCBTYPE” and “Lotnr” on the box label template. “Box-amount” is set up as a control variable to set the amount of copies. This channel copies the CSV-file after use in the Watch Folder for the Shipping labels channel.
 • Shipping labels: this Data Automation channel receives CSV-files in its Watch Folder from the Data Automation channel Box labels. It is set up to place the CSV-file fields “Company name”,”street”,”postal code”,”country”,”city” on a single shipping label.

Infographic ISO-20560 pipemarker

Duidelijke Identificatie van Leidingen – Infographic

ISO 20560-conforme leidingmerkers


ISO 20560-leidingmerkers zijn wereldwijd erkend. Het gebruik van leidingmerkers conform ISO 20560 verhoogt de veiligheid in uw bedrijf.

Deze leidingmerkers zijn een combinatie van twee kleurzones:

 • de kleurzone voor basisidentificatie, waarin u de leidinginhoud en aanvullende veiligheidsinformatie, zoals druk, temperatuur en snelheid, kunt vermelden
 • de veiligheidskleur om een verhoogd risico te visualiseren, door middel van GHS/CLP- of ISO 7010-waarschuwingspictogrammen

  Android Software Development Kit voor Brady portable printers

  Brady breidt zijn geïntegreerde printoplossing voor draagbare printers uit

  U en uw klanten zullen blij zijn met deze bijzonder efficiënte manier van werken
  ● Maak geïntegreerd printen van labels mogelijk voor elke Android-app die uw klanten al gebruiken
  ● Print labels vanaf dezelfde mobiele app die u gebruikt voor andere taken op het werk, geen software opleiding nodig
  ● Android Software Development Kit beschikbaar voor printen met M611 en M211 labelprinters

  De gloednieuwe M211 wordt nu geleverd met een Android SDK-oplossing voor geïntegreerd printen
  Brady voegt een extra Android Software Development Kit (SDK) toe aan zijn gamma draagbare
  printers, zodat Android-apps van derden kunnen printen op een M211 labelprinter.
  Gebruikers krijgen toegang tot een bibliotheek die ze kunnen gebruiken en integreren in hun eigen
  Android-app om verbinding te maken met de M211 labelprinter, de printerstatus op te vragen en
  printopdrachten naar de printer te sturen.
  De Android Software Development Kit ondersteunt ook de M611 labelprinter.

  SDK infosheet

  RFID totaaloplossingen van Brady

  Totaal oplossingen voor RFID in samenwerking met Brady en Nordic ID a Brady Business.

  Zie ook de aankondiging op de site van Nordic ID: Nordic ID – Proudly part of Brady

  GSH Identification Solutions B.V. zal samen met Brady en de know how van Nordic ID totaaloplossingen voor RFID toepassingen aan gaan bieden.

  Printers, RFID labels, Cross Dipole RFID readers / scanners, antennes, etc. Alles behoort tot de mogelijkheden.

  RFID scanners van Brady

  RFID solutions Guide